Älskar dagar då man känner sig effektiv. Förut kunde jag dega bort mina lediga dagar och nu ställer jag klockan och försöker istället få ut så mycket som möjligt av dagen. 

Efter frukost imorse åkte jag till gymmet och körde ett tung benpass. Avslutade med 30 min i uppförsbacke på löpbandet. Direkt efter gick jag över till Thaien för att äta lunch med pappa. Satt och pratade en stund och bara umgicks. Sedan skjutsade jag hem honom och satte igång med att städa bilen. Dammsög och torkade av den invändigt, schamponerade in den och putsade alla rutorna. Höll på i 2 timmar och när jag var klar så glänste den haha. Kände mig lagom nöjd då vill jag lova. Ska ju sälja bilen snart så då ville jag göra allting klart med städningen när jag ändå var ledig och hade tid. 

Efter hoppade jag in i duschen och la mig på sängen en stund. Har hållt på i två dagar nu och kollat i kartboken, läst på om Kambodja och Vietnam och försökt (med hjälp av Emma) planera ut en rutt som vi ska ta efter vi har gjort klart Thailand. Tycker seriöst planeringen är så rolig, skulle kunna hålla på hela dagen om jag fick. Älskar att kolla på olika resebolag och läsa i forum om folks tips osv. Skulle ÄLSKA att jobba som typ skribent/journalist för en resetidning och få betalt för att upptäcka olika länder/städer. Drömjobb!

På kvällen blev det ost och kex, och nu ligger jag i sängen och inväntar att Paradise Hotel ska börja. Får se om jag orkar hålla mig vaken, för imorgon står klockan på 05.45 och kommer att göra fyra dagar i rad nu. Usch, hatar denna vecka då man behöver gå upp på morgonen. Jaja. Sov gott allesammans!

Heter Tjussefin på Snapchat, lägg gärna till mig så jag också kan börja följa lite nya Mystorys! 😄
Ligger nyvaken i min säng denna lediga måndag! Hade ställt klockan inatt för att titta på supermånen, men jag stängde bara av och sov vidare. Lite irriterad på mig själv då det bara händer var 18-20 år. Men men!

Denna arbetshelg var över relativt snabbt. Jobbade fredag kväll och dag på lördagen. Sedan firade vi Maria som nyss fyllde 40 år i en lokal i Ösmo. Riktigt lyckad kväll där hennes leende syntes över lokalen hela tiden, precis så som det ska vara. Eftersom jag var nykter och chaufför åkte jag hem efter festen, orkade faktiskt inte ta mig ut med Emma och de andra. Så åkte hem och sov i tio timmar, snacka om att det behövdes! 

Jobbade kväll igår och nu är jag som sagt ledig idag. Får passa på att njuta för sedan är det jobb fram tills fredag d jag ska hinna med att träffa Mickis som kommer hem en sväng från Barcelona! 

Nu ska jag dock kliva upp ur sängen och ta mig an denna dag först. Träning och lunch med pappa står på schemat. Sedan städa ur min bil som snart ska säljas! Ikväll blir det ost och kex, längtar redan! 


Ligger klarvaken och kan inte sova. Något som inte vart ett normalt scenario för mig de senaste nätterna då jag somnat som en stock innan klockan 23. Om bara 14-åriga Josefin kunde fått veta när hon låg vaken men sömnproblem nätterna i ända att allting skulle ordna upp sig så fort hon kom ut i arbetslivet haha.

Har extremt mycket tankar i huvudet. Ligger och räknar på hur mycket pengar jag har att "spendera" denna månad och så vidare. Det här kanske låter konstigt men sedan Emma och jag bestämde oss för att göra denna resa har jag levt på existens minimum varje månad. Först för att familjen åkte till USA och jag behövde spara, sen för att vi bestämde oss för att åka. Varje månad kommer lönen in för att försvinna ut lika fort. Tolka detta inte som att jag tycker synd om mig själv, men tro mig när jag säger att det är en konstant stress när man vet att man måste spara pengarna för att komma iväg samtidigt som det är tufft nog att få ihop ekonomin i vardagen. Jag menar, jag jobbar 80% och har pissdålig lön. Hade jag orkat jobba dygnet runt hade jag gjort det för jag vet att det behövs, men det funkar inte i hemtjänsten. Men att aldrig kunna unna sig något dyrare (GoPron var ju något som var inräknat i resekassan), inte kunna åka på en spontanresa med sina vänner eller gå på "den där konserten", eller bjuda min mamma på lunch, för det har jag inte råd med. Varken förra månaden eller denna, eller nästa osv. Så ibland tänker jag såhär, är det värt denna konstanta panik/stress över pengar? 

Och när jag väl skärpt tankarna, så ja. Ja det är det nog. Och det kommer vara värt det även om det - högst osannolikt - blir en värdelös resa. Jag menar, dyrt smink och kläder/skor i all ära. Det kommer jag att kunna köpa hela livet, men denna resa kommer jag nog bara att få chansen till en gång. Så ja, att jag inte kan köpa mig min drömväska just nu, eller knappt har råd med att luncha trots att det precis vart löning. Det får fan lov att vara så. För det är som i princip alla backpackers jag hört/läst om säger: det finns ingenting du kan köpa förutom resor/upplevelser, som faktiskt gör dig rikare. 

Med det sagt, och förhoppningsvis utan att låta som en bortskämd snorunge som tycker synd om sig själv.. Skall jag nu försöka sova för att imorgonbitti betala mina räkningar och ta mig till gymmet - för det kostar bannemig ingenting. Snart 93 dagar kvar. Stress eller ej, det skall bara göras. 

#hardworkwork